Bawi mnie odkrywanie możliwości doprawiania mięs ( i nie tylko ) tak jak to mogło być kiedyś . Przez kiedyś rozumiem czasy ,, kurnych chat" .Czasy przed pojawieniem się włoszczyzny , pomidorów , ziemniaków . Czasy przypraw dostępnych w lesie, na łące , polu. Fascynuje mnie odkrywanie , że można było zrobić fantastyczny posiłek nie idąc do Supermarketu .
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/11/szynka-z-kurnej-chaty-z-gruszka-sliwka.html
dodane na fotoforum:
izka71 2012-11-03
(¯'`:´'¯)
)¯`- 'O -´¯(
(__¸´ ' `¸__)
´(__.:.__)
)¯`. ´/` WITAM...
( ░)/-´¯( DZIEN DOBRY...
`-. /░´ )
Jak jesienny błędny liść,
Takie jest życie człowieka,
Nie wie skąd przyszedł,
Dokąd ma iść,
I co go w życiu czeka.
Nie szukaj pięknych kwiatów - róż,
Lecz pięknych serc i dobrych dusz.
Bo kochać i kochanym być,
To szczęście dla którego warto żyć...
Dobrze, że jesteś, to mnie raduje
z całego serca Ci za to dziękuję ...!!!
........ Cieplutko
......... Pozdrawiam
..-(¯`˅´¯)-.Życzę milego WEEKENDU...
(¯`.•*”*•.´¯)
bunia 2012-11-03
jonna- tylko nie schaboszczak - błagam !!!! To wypracowana do perfekcji szynka wg odtworzonej prze ze mnie starej receptury .Rarytas nie schaboszczak .