Zupełnie mnie zakręciło .Co zaczynam przygotowania do obiadu - jedno mi w głowie - przepis ma być wg zasad kuchni staropolskiej . Jak można doprawić białą kiełbasę ? Po prostu używając prostych przypraw - rozmarynu , miodu , jałowca i piernika .Proste - pyszne i co najważniejsze szybkie .
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/11/biaa-kiebasa-w-starym-stylu.html
dodane na fotoforum:
hexunia 2012-11-05
Pychotka, juz sie czestuje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zycze milego wieczorku......
sznapik 2012-11-07
kuchnia staropolska ...... gdzies to słyszałam .... chyba u Magdy Gessler :))) pozdrawiam :)
bunia 2012-11-07
sznapik - tylko , że Pani Magda wraca do XVIII wieku - a ja do produktów dostępnych na naszych ziemiach w 1000 roku . Próbuję cofnąć sie w czasie i sprawdzić jak ja bym gotowała gdybym miała dzisiejsze wiadomosci a musiała się zadowolić tym co było dostępne wtedy . Wiem , że raczej gotowano inaczej ale nic nie stało na przeszkodzie by zrobic potrawy tak.
jagoda8 2012-11-07
Tak jestem za kuchnią naszej Buni...ponieważ kiełbasa biała jet w naszej dicie i często ją moi panowie jedzą zrobię właśnie tak jak przepisie,dziękuje za instrukcję.