Zafascynowało mnie zdjęcie które gdzieś zobaczyłam - była to galaretka z królika .Tyle że była to buraczkowa galaretka ( tzn. było tam mięso z królika , paski gotowanych buraczków i cos tam jeszcze - a wszystko zalane bulionem o kolorze czerwonego wina z żelatyną ).
Postanowiłam , że spróbuję co by było gdyby tzn. jeśli zrobię galaretkę o smaku czerwonego barszczu. Tyle , że ja robię tak małe ilości , że musiałam iść na skróty i ugotowany bulion już po rozpuszczeniu w nim żelatyny doprawić gotowym koncentratem barszczu czerwonego.
A chrzan to podpatrzony w Kuchennych Rewolucjach ( tam był do galarety z jesiotra ).
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/04/buraczkowe-galaretki-drobiowe-podane-z.html
dodane na fotoforum:
izolek 2013-04-23
Dzisiaj robiłam galaretkę z kurczaka (jestem przeziębiona więc dietetycznie) szkoda, że nie widziałam tego wcześniej - miałabym kolorową galaretkę.
Następnym razem nie zawaham się użyć tego pomysłu.
bunia 2013-04-23
izolek-- najbardziej chyba będzie smakować wieprzowa zaprawiona sokiem z buraków dla koloru i koniecznie z tym chrzanem . Drobiowa trochę za delikatna .