Odsmażane ziemniaki z nutka tymianku

Odsmażane ziemniaki z nutka tymianku

Często zostają mi nadprogramowe ziemniaki. Nie ma żadnego problemu z ich wykorzystaniem. Robię sałatki, kopytka, knedle, Placki z gotowanych, krokiety , farsz do ruskich pierogów. Ale najbardziej lubię odsmażane na rumiano. W sezonie kiedy są młode małe ziemniaki specjalnie obieram ich więcej i gotuje by potem obsmażać na maśle w całości. Doprawiam je na różny sposób - kminkiem, rozmarynem, koperkiem, a ostatnio tymiankiem. Na prawdę są dobre i jako dodatek do II Dania i jako samodzielne danie np. z chłodnikiem do popicia.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni\"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/06/odsmazane-ziemniaki-z-nutka-tymianku.html

dodane na fotoforum:

krycha2

krycha2 2013-06-20

Wykorzystuje podobnie...

makaki

makaki 2013-06-20

u mnie dzisiaj z duza iloscia kolendry :)))

izka71

izka71 2013-06-20

PO SKWARNYM DNIU NIECH CZERWCOWY WIECZÓR PRZYNIESIE MILUTKIE CHWILE....A NOC CUDOWNE LETNIE SNY;;;UDANEGO WIECZORU ŻYCZĘ ::DOBREJ NOCKI::

polo11

polo11 2013-06-21

ale mi ktos smaka narbil mmmmmm napewno w tygodniu takie ziemniaczki u mnie zagoszcza z maslanka na upaly idealne

dodaj komentarz

kolejne >