Tajski gulasz z halibuta

Tajski gulasz z halibuta

Nie za często robię gulasze rybne- nie bardzo wiem czemu. Kupiłam ładny kawałek halibuta i postanowiłam to zmienić. A , że wbrew przekonaniom na upał najlepiej zjeść coś gorącego i bardzo pikantnego ( zobaczcie co sie jada w krajach gdzie panują tropikalne temperatury - nie chłodniki , a gorące bardzo pikantne zupy ). W każdym razie - zrobiłam gulasz w wersji tajskiej ułatwiając sobie pracę stosując gotową przyprawę Tom Kha i kokosowe mleko w proszku.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni\"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/06/tajski-gulasz-z-halibuta.html

dodane na fotoforum:

mocarz

mocarz 2013-06-22

i ponownie trafilas w moje menu:-) pyszny musi byc :-) ja robie z dorady mnostwo przypraw typu kolendra moziertka itp ale twoje dzielo jest piekne!
pozdrawiam cieplo

bunia

bunia 2013-06-22

mocarz- uwielbiam tajskie smaczki - Kafir, trawa cytrynowa i mleko kokosowe mam na stałe .Mogła bym robic częściej ale domownicy chcą innych smaków też :)

mocarz

mocarz 2013-06-22

mailem napisac kozieratka a wyszla moziertka heheheh , gotuj kochana gotuj a ja sie bede uczyl od ciebie bo pysznie to robisz:-)

bunia

bunia 2013-06-22

Zgadłam kozieradkę :)

bea73

bea73 2013-06-23

Dzień Dobry:) rano w niedzielę, pozdrawiam i życzę miłego dnia...

dodaj komentarz

kolejne >