Początek lata to sezon na fasolkę szparagową . Objadamy się nią podając na wszelkie możliwe sposoby . Z masłem i bułeczką tartą , na kwaśno, w cieście naleśnikowym smażoną itd., itp. Czasem robię na zimno - sałatkę , a w zasadzie sałatki z różnymi dodatkami. Wystarczy polać prostym dresingiem, posypać koprem i już. Można podawać np. do mięs z grilla.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni\"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/06/saatka-z-zotej-fasoli-do-grilla.html
dodane na fotoforum:
jonna 2013-06-27
Kopalnia pomysłów nasza BUNIA......Stale czegoś można się nauczyć.....Smacznie to wygląda.....
babcia1 2013-06-27
i znów nowy super pomysł ..
izka71 2013-06-28
Leje- wieje- psia pogoda,
słonka nie ma- WIELKA SZKODA.
Mimo tego ślę promyki-
nie zapomnę dziś o Nikim.
Bukiet z serc i uśmiech ładny,
dodam jeszcze garść czułości,
dobre słowo i źyczliwość,
niech w Twym sercu dzisiaj gości.