Gotowanie zup o z tajskimi smaczkami wg oryginalnych przepisów w warunkach domowych i na 2 osoby to raczej abstrakcja. Ale co stoi na przeszkodzie by zrobić sobie własną ich wersję ? Nic ! To do roboty. Jednego dnia gotujemy mocny wywar rosołowy , a jak nam zostanie gromadzę różne dodatki , doprawiam wywar ,, π ( pi) razy oko\" czyli wg własnego zrozumienia tajskiego smaku :). Nalewam do miseczki gorącego rosołu. Wkładam jajko, a potem wrzucam wszystko co mi się komponuje.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni\"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/07/imbirowy-roso-z-jajkiem-w-koszulce.html
dodane na fotoforum:
jonna 2013-07-03
Z nazwą Kafir, spotykam się po raz pierwszy...... Gdzie i w jakiej postaci, można to kupić?.....Ale zdjęcie, spowodowało ssanie żołądka.....
bunia 2013-07-03
jonna- kliknij na nazwę Kafir w składnikach do przepisu na blogu a przeniesie Cię na stronę blogu gdzie masz opisany Kafir i zdjęcie - można kupić w internecie tam gdzie orientalne przyprawy.