Podstawowy przepis na gołąbki ( tzn. z mięsa mielonego z ryżem) tyle , że farsz doprawiłam świeżym tymiankiem ( z reguły dodaję do farszu otarty majeranek).
Świeży tymianek nadaje potrawom specyficznego aromatu ,który bardzo mi odpowiadam. Dodatkowo posypuję gotowe gołąbki i sos drobnymi listkami tymianku bezpośrednio przed podaniem.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni\"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/07/goabki-doprawiane-tymiankiem.html
dodane na fotoforum:
ktoria3 2013-07-10
Zauważyłam Buniu że bardzo lubisz by twoje potrawy ewoluowały :) podpowiadam :) dosmaczam farsz na gołabki petkiem zmielonej kiełbasy lekko wedzonej, gołabki nabierają innego wymiaru.Pozdrawiam :)
bunia 2013-07-11
ktoria3- dzięki za pomysł - masz rację , lubie sprawdzać różne wersje tej samej potrawy. Czasem ja coś ,,udziwniam" , czasem wykorzystuję czyjś pomysł.