Dorsz w galarecie z Miso

Dorsz w galarecie z Miso

Małe fusion. Opracowuję przepisy których proporcje będą pasowały na posiłki dla dwóch osób. Wiele jest przecież rodzin gdzie jest tylko 2 stołowników i to jeszcze mało jedzących.

A że nie znoszę jak mi się posiłki powtarzają przez 3 dni- łączę potrawy. Tak jest w tym przypadku. Kupiłam płat dorsza ze skórą bez ości. Z połowy zrobiłam kotlety z batatem a połowę zawekowałam w octowej galarecie .Wykorzystałam eksperymentalnie gotowy bulion Miso. Moim zdaniem sprawdza się fantastycznie.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/10/dorsz-w-galarecie-z-miso.html

dodane na fotoforum:

anetka

anetka 2013-10-14

wow extra

krycha2

krycha2 2013-10-14

Świetny pomysł...

dodaj komentarz

kolejne >