Często gotuję na skrzydełkach wywar na zupę. Potem albo obieram je i robię z nich farsz do pierogów lub pasztecików , albo obsmażam panierowane.
To jest propozycja podobna. Ugotowane skrzydełka po obraniu rozdrabniam i robię z nich knedel na parze. Podaje z sosem zrobionym na bazie wywaru w którym się gotowały ( trzeba pamiętać by odlać go trochę w czystej formie zanim zacznie się robić zupę).
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/11/skrzydekowy-knedel.html
dodane na fotoforum:
jonna 2013-11-21
Dobrze jak się ma pomysł na potrawę, żeby się nic nie zmarnowało.......Pozdrawiam Buniu:))
ala59 2013-11-21
hmmmmm... tanio , smacznie, ładnie,.... chyba cos takiego zrobię.. pozdrowionka. U Ciebie zawsze ciekawie
bunia 2013-11-21
hi hi - pierogi mi się już znudziły , a Mama lubi mieć czyste zupki do popicia to ciągle coś gotuje i potem takie obierane mięsko mi zostaje . Kombinuję z nimk ,, jak koń pod górę " :). Pierogi, krokiety, naleśniki, paszteciki, kotleciki z gotowanego, farsze do różnych warzyw - no i takie knedle.