Skrzydełkowy knedel

Skrzydełkowy knedel

Często gotuję na skrzydełkach wywar na zupę. Potem albo obieram je i robię z nich farsz do pierogów lub pasztecików , albo obsmażam panierowane.
To jest propozycja podobna. Ugotowane skrzydełka po obraniu rozdrabniam i robię z nich knedel na parze. Podaje z sosem zrobionym na bazie wywaru w którym się gotowały ( trzeba pamiętać by odlać go trochę w czystej formie zanim zacznie się robić zupę).

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/11/skrzydekowy-knedel.html

dodane na fotoforum:

lila08

lila08 2013-11-21

super sposób ,ja zawsze obrane mięso mrożę a teraz wypróbuję Twój sposób ...

coln21

coln21 2013-11-21

U ciebie jak zawsze slicznie podane i smacznie:)
Pozdrawiam:)))

jonna

jonna 2013-11-21

Dobrze jak się ma pomysł na potrawę, żeby się nic nie zmarnowało.......Pozdrawiam Buniu:))

ala59

ala59 2013-11-21

hmmmmm... tanio , smacznie, ładnie,.... chyba cos takiego zrobię.. pozdrowionka. U Ciebie zawsze ciekawie

bunia

bunia 2013-11-21

hi hi - pierogi mi się już znudziły , a Mama lubi mieć czyste zupki do popicia to ciągle coś gotuje i potem takie obierane mięsko mi zostaje . Kombinuję z nimk ,, jak koń pod górę " :). Pierogi, krokiety, naleśniki, paszteciki, kotleciki z gotowanego, farsze do różnych warzyw - no i takie knedle.

anulkaz

anulkaz 2013-11-21

U buni, jak zwykle bardzo smakowicie:)

krycha2

krycha2 2013-11-21

Szybko i tanio...to jest to...no i cos nowego...pozdrawiam.

lucy36

lucy36 2013-11-22

Wspaniałe przepisy, cudowny, smaczny blog:))

dodaj komentarz

kolejne >