Podliczyłam przepisy na faszerowane papryki ( na ciepło) i wyszło mi , że jest to 15 przepis . Robiłam z mięsem i ryżem , mięsem i kaszą jaglaną, w sosie pomidorowym , koperkowym , grzybowym , na parze i w wywarze .Dziś następna wersja - farsz to mięso , kasza gryczana i suszone grzyby - do tego sos grzybowy.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/01/papryki-faszerowane-miesem-kasza.html
dodane na fotoforum:
izolek 2014-01-06
Mnie ten farsz "mieści się" w papryce, gołąbkach albo jako samodzielne danie + surówka.
Dobre ojjjjjjjjjjjjj dobre!!!
Pozdrówki.
babcia1 2014-01-06
oj ja już sobie wyobrażam jaka pycha jest po wczuciu sie we farsz mniam ..
bunia 2014-01-06
Macie rację - trochę sie bałam zestawienia smaku kaszy gryczanej z papryką - wyszło super. Jedno na przyszłość- dodam jajko , żeby po roskrojeniu farsz się ładnie trzymał i był dekoracyjny :)