Miodowo-tymiankowe udka z kurczaka

Miodowo-tymiankowe udka z kurczaka

Chyba nie tylko mnie zestawienie smaku miodu i tymianku bardzo odpowiada. Ogólnie drób i mięsa nacierane miodem nabierają specyficznego smaku .Nie teraz to wymyślono- konserwowanie lub doprawianie miodem znane było już w prehistorycznych czasach. A do tego mój ukochany tymianek - po prostu pycha.
Ułatwiłam sobie pracę piekąc razem z kurczakiem ziemniaki , które przy okazji nabierają smaku marynaty i pieczonego drobiu.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/01/miodowo-tymiankowe-udka-z-kurczaka.html

dodane na fotoforum:

beata16

beata16 2014-01-23

Świetne zestawienie,bardzo smakowicie wygląda.Pozdrawiam.

izolek

izolek 2014-01-23

Smak owszem ale ta glazura....
Pieczenie ziemniaków z mięskiem to jest tak; córka krzyczy, że są z tłuszczem czy sosem ale zięciowi i wnukowi oczka tak się śmieją że... babcia czasami zrobi.

dodaj komentarz

kolejne >