Chyba nie tylko mnie zestawienie smaku miodu i tymianku bardzo odpowiada. Ogólnie drób i mięsa nacierane miodem nabierają specyficznego smaku .Nie teraz to wymyślono- konserwowanie lub doprawianie miodem znane było już w prehistorycznych czasach. A do tego mój ukochany tymianek - po prostu pycha.
Ułatwiłam sobie pracę piekąc razem z kurczakiem ziemniaki , które przy okazji nabierają smaku marynaty i pieczonego drobiu.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/01/miodowo-tymiankowe-udka-z-kurczaka.html
dodane na fotoforum:
izolek 2014-01-23
Smak owszem ale ta glazura....
Pieczenie ziemniaków z mięskiem to jest tak; córka krzyczy, że są z tłuszczem czy sosem ale zięciowi i wnukowi oczka tak się śmieją że... babcia czasami zrobi.