Miruna w pikantnej marynacie z imbirowym bulionem

Miruna w pikantnej marynacie z imbirowym bulionem

Kiedyś przy okazji gotowania którejś z ryb na parze wykorzystałam powstały w dolnym garnku bulion ( z ryby i gotujących się z nią warzyw) do zrobienia rybnego bulionu do popicia II Dania . Potem robiłam z tego wywaru sos. Bardzo nam te dodatki posmakowały. Teraz nawet jak nie robię ryb na parze a smażone , jeśli kupiłam rybne tuszki to filetuję je , a obcięte kręgosłupy, skrzela i wszelkie okrawki gotuję z warzywami w małej ilości wody .W zależności od tego jak są doprawiane filety na II Danie - dopasowuję do tego smak bulionu rybnego .

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/01/miruna-w-pikantnej-marynacie-z.html

dodane na fotoforum:

beata16

beata16 2014-01-24

No to wpadam na rybkę.Pozdrawiam

bunia

bunia 2014-01-24

beata16- e tam rybka :) -wpadaj na zupkę rybną - jest obłędna

dodaj komentarz

kolejne >