Bardzo długo unikałam białej kiełbasy parzonej. Nie miałam do niej po prostu zaufania .Dopiero jak przez przypadek trafiłam na cienką wyjątkowo smaczną ( a w dodatku pakowaną próżniowo) zaczęłam ją kupować. Mam zawsze białą kiełbasę w zamrażarce i jak nas najdzie ochota robię albo na obiad ( w zupie lub na II Danie) lub na ciepło z musztardą lub chrzanem. Muszę przyznać, że korzenny sos do białej kiełbasy bardzo mi odpowiada.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/01/biaa-kiebasa-w-sosie-korzennym-z-imbirem.html
dodane na fotoforum:
wiska 2014-01-25
Biała kiełbasa dobra na mroźny dzień...dzięki za przypomnienie tej potrawy...pozdrawiam:)
bunia 2014-01-25
wiska- proszę bardzo- chociaż przypominać nie było co bo pierwszy raz zrobiłam w tej wersji i nie ściągąłam od nikogo :) tylko eksperymentowałam z przyprawami.
wiska 2014-01-25
chodziło mi o białą kiełbasę, bo dawno jej nie jadłam:), ale sosik też ciekawy, przyda się przepis:)...dobrej nocy!
bunia 2014-01-25
Tak myślałam- lubię białą kiełbasę - przy okazji sprawdziłam, ze robię białą na 31 sposobów :) nie licząc tej w żurku , barszczu białym czy kartoflance. Mogła bym cały miesiąc z białą kiełbasą urządzić i co dzień było by inaczej. Chyba mi pomysłów na nowinki zabraknie :)