Uwielbiam drób z owocami ( zresztą inne gatunki mięs też ).Jakoś wyjątkowo pasuje mi zestawienie słodyczy owoców i ostrych przypraw w zestawieniu z pieczonym ( duszonym , czy gotowanym ) kurczakiem. A już szczególnie lubię dodatek brzoskwiń do drobiu.
Przepis na blodu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/02/kurczak-w-ostrych-brzoskwiniach.html
dodane na fotoforum:
bahus 2014-02-03
W zasadzie nie jadam mięs z owocami...wyjątek stanowią: schab ze śliwką, kaczka z żurawinami i kurczak z brzoskwiniami. Tak, że przepis bardzo mi odpowiada i wkrótce go wypróbuję. Na zdjęciu wygląda przepysznie.
bunia 2014-02-03
bahus- próbuj , podpasuje Ci na pewno. Pierwszy raz połączyłam brzoskwinie z rozmarynem bo zawsze był to tymianek ale jest super.