Wątróbka drobiowa z bakaliami i cebulką na ryżu

Wątróbka drobiowa z bakaliami i cebulką na ryżu

Taki niby pilaw tyle , że z użyciem wątróbki drobiowej. Kiedyś zrobiłam przez przypadek dodając do usmażonej z cebulką wątróbki bakalie ( trochę na wyczucie).Doprawiłam na pikantnie. Słodkawe bakalie, pikantność przypraw + cebula dały fantastyczną kompozycję smakową. Do tego ryż gotowany na drobiowym bulionie , który uwielbiam i mogła bym jeść sam bez niczego.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/02/watrobka-drobiowa-z-bakaliami-i-cebulka.html

dodane na fotoforum:

izolek

izolek 2014-02-16

Ryż to na rosole drobiowym albo z masłem a co do niego...nie ważne byle nie dużo.

bunia

bunia 2014-02-16

izolek- z tym ryżem to masz tak jak ja - czasem gotuję taki podsmażony na maśle , a potem zalany rosołem na sypko i mogę jeść sam na zimno i ciepło .

dodaj komentarz

kolejne >