Lekka modyfikacja klasycznego przepisu na młodą kapustę z koprem. Jak to zwykle bywa przypadek rządzi czasem powstaniem nowego smaku. Zawsze taką kapustę robiłam albo obgotowując ją , albo dusząc na maśle . Zaklepywałam ją mąką lub nie. Tyle , że zawsze pilnowałam by dodawane do kapusty masło było klarowne i nie zrumienione. Niesłusznie .Dziś przez przypadek nie dopilnowałam i masło zrumieniło się po rozpuszczeniu , a ja nie patrząc na to wsypałam usiekaną kapustę. Nie byłam pewna co z tego wyjdzie .Co Wam będę mówić -kapustka jest pycha.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/04/moda-kapustka-na-masle-zasmazana.html
dodane na fotoforum:
bunia 2014-04-07
U mnie jest - takie maleństwa po jakieś 35 dag . Musiałam 2 na 3 osoby udusić ( fakt , że jedliśmy tylkom z ziemniakami). Zobacz na blogu tam jest zdjęcie jednej ze zdjętymi wierzchnimi liśćmi ( na jarskie gołąbki) - widać jakie małe są :)