Ten i inne moje przepisy znajdziecie na forum Luny19 i Luny13 – GarKulinar .Przeoisy są tam pogrupowane wg rodzajów dań więc łatwiej jest odszukać jakiś przepis. Wielu garnkowiczów już tam wstawia swoje przepisy .Zapraszamy do oglądania i wstawiania swoich przepisów .
https://garkulinar.jun.pl/index.php
Kostka z kaszy manny do rosołu :
Bardzo smaczny dodatek do rosołu . Z reguły rosół podaje się z makaronem . Ja lubię odmiany. Dlatego jemy rosół na zmianę z makaronem, lanymi kluskami, ziemniakami, kostką z kaszy manny, pulpetami , kluskami z macy itd.
Czas : 30 minut
Składniki : 1 szklanka rosołu
1 łyżeczka masła
1 łyżka usiekanego koperku
7 łyżek kaszy manny
Zagotować rosół z masłem i koperkiem . Wsypać kaszę mannę . Gotować mieszając ok. 3 minut aż zgęstnieje . Wylać do prostokątnego pudełka i zostawić do ostygnięcia, Chłodną wstawić na trochę do lodówki by dobrze zastygła. Wyłożyć na deskę do krojenia. Pokroić w kwadraciki, romby czy jak kto woli ( można Np. wycinać różne kształty za pomocą foremek do ciasteczek ). Kostki z kaszy układać na talerzach , obłożyć ozdobnie wyciętą ugotowaną marchewka . Polać wrzącym rosołem . Posypać zieloną usiekaną natka pietruszki .
dodane na fotoforum: