Już sama z siebie zaczynam się podśmiewać jak robię kolejne pierogi z ,, dziwnym,, farszem. A wszystko przez to , że tak lubię zmiany . Nudzą mnie znane i gotowane od lat potrawy. Zawsze lubiłam ( jak i cała rodzina ) pierogi. Robiłam je często i dużo ( na 6 osób , a potem na jeszcze więcej bo przecież dzieci założyły własne rodziny i przybyły wnuki). Tradycyjnie z mięsem, kapustą i grzybami, serem , kaszą .Nie było czasu na eksperymenty. Zresztą przepisy musiały być sprawdzone bo ryzyko robienia 200 pierogów z nowym farszem jakoś nie bardzo mi się uśmiechało. Teraz gotuję dla 2 osób . Kleję 20 pierożków . Mogę więc zaryzykować. Jak nie będą smaczne to zjemy coś innego na obiad.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/05/pierogi-z-farszem-o-chrzanowym-smaczku.html
dodane na fotoforum:
slonko6 2014-05-03
Ostatnio w sklepie z garmażerką widziałam pierogi z ziemniakami i chrzanem, ale nie skusiłąm się jakoś:) pozdrawiam w zimny majowy dzień:)
bunia 2014-05-03
slonko6- nawet nie wiedziałam, że można takie kupić - nie wiem jak te kupne ale domowe polecam są smaczne.
babcia1 2014-05-03
lo matko ale smacznie wyglądają aż się oplułam mniam
bunia 2014-05-03
babcia1- a jakie chrupiące były :) . A co najlepsze tańsze niż barszcz- wysprzątałam zamrażalnik i lodówkę :) . Uwielbiam pierogi bo na farsz można użyć wszystkie ,,resztki" . A jak mi farszu za mało to dodaję otrębów, kaszy czy ugotowanego ziemniaka i już jest dość .A te pierwszy raz robiłam- będę teraz robić takie tyle , ze bez miesa ( same ziemniaki i białe warzywa + chrzan ) jako dodatek do sztuki miesa albo ryb ( np szczupaka na parze).
izolek 2014-05-10
Jak ja dawno nie robiłam pierogów........na Wigilię!
Do kupnych nie jestem przekonana a dla jednej osoby robić...leń!