Pomidorowa z pierożkami Tortelini

Pomidorowa z pierożkami Tortelini

Ten i inne moje przepisy znajdziecie na forum Luny19 i Luny13 – GarKulinar .Przeoisy są tam pogrupowane wg rodzajów dań więc łatwiej jest odszukać jakiś przepis. Wielu garnkowiczów już tam wstawia swoje przepisy .Zapraszamy do oglądania i wstawiania swoich przepisów .
https://garkulinar.jun.pl/index.php


Pomidorowa z pierożkami Tortelini :
Najczęściej podajemy zupę pomidorową z ryżem lub makaronem . Ja dla odmiany podaję ją często z pierożkami Tortelini .
Czas : 1, 5 godziny

Składniki :
½ kurczaka ( lub ½ kg porcji rosołowej + 30 dag wołowiny rosołowej )
2 marchewki
1 pietruszka
½ małego selera
1 cebula
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
1 kostka bulionu drobiowego Knorra
1 kostka bulionu cielęcego Knorra
1 mały przecier pomidorowy
1,5 litra wody
60 sztuk pierożków Tortelini z mięsem
2 łyżki usiekanej natki pietruszki .

Umyć i podzielić na kawałki mięso. Dodać obrane warzywa i przyprawy. Zalać wodą i gotować na małym gazie 1 godzinę . W tym czasie ugotować pierożki ( jakieś 8 minut od zagotowania wody ) . Wyjąć z wywaru mięso i warzywa . Wywar przecedzić . Dodać rozrobiony w odrobinie wywaru przecier. Wlać do zupy. Wymieszać i zagotować . Na talerzu ułożyć pierożki , zalać gorącą zupą i posypać natką pietruszki .

Jeśli ktoś nie przepada za kupnym Tortelini można zrobić uszka z mięsem z gotowania wywaru.
A jeśli mięso i jarzyny nie zostaną użyte na uszka to po obraniu mięsa od kości można je zmielić razem z warzywami z gotowania i użyć jako farsz do pierogów, krokietów czy naleśników .

dodane na fotoforum:

niema

niema 2008-08-29

POMIDOROWA OWSZEM! PIROŻKI RÓWNIEŻ!

marmis

marmis 2008-08-30

no prosze:) a mozna spróbowac ??:)

pamela5

pamela5 2008-08-30

Super zupa!!..a te pierożki...cudo:-)

bunia

bunia 2008-08-30

zapraszam - już nalewam

motyl81

motyl81 2008-08-31

Zglodnialam....

barusia

barusia 2008-09-27

mmmmmm

dodaj komentarz

kolejne >