Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/06/nalesniki-z-miesem.html
dodane na fotoforum:
calea 2008-09-04
mniam,mniam,mniam:)))puchotka:)
daktyla 2014-09-22
farsz fantastyczny (tylko zwiększyłam jego ilość, bo 6 łyżek mięsa to malizna ;) ) a przepis na ciasto naleśnikowe wziełam stąd http://www.gwiazdywkuchni.pl/Przepis,ciasto-nalesnikowe.php bo wyczytałam, że kombinacja wody i mleka sprawia, że naleśniki są cieńsze, a do faszerowanych takie najlepsze, ponadto po co do ciasta naleśnikowego proszek do pieczenia? :o
bunia 2014-09-22
daktyla- proszek dodaję bo lubię puszyste naleśniki ( nie przepadam za tymi bardzo cienkimi ), a co do ilości mięsa to każdy robi tyle farszu ile będzie smażyć naleśników - u mnie 5-6 sztuk to jest akurat bo wiecej nie zjemy.
daktyla 2014-09-28
bunia - hmm, a proszek nie wplywa na smak naleśnika? mnie proszek szczypie w język (nawet w wiekszości ciast mi przeszkadza i zastepuje sodą)
bunia 2014-09-28
daktyla- hi hi - ale składnikiem proszku do pieczenia jest właśnie soda ( węglan sodu ) i to właśnie ona szczypie w język jak jest proszku za dużo w cieście