Szponder w sosie chrzanowym

Szponder w sosie chrzanowym

Klasyka. Z dawnych czasów pamiętam, że takie danie często gościło na naszym stole. Ile razy był gotowany rosół lub mocny wywar na jakąś zupę wśród mięs na których go gotowano był szponder wołowy. Potem robiono z niego pierogi, paszteciki, krokiety , lub podawano w sosie ( chrzanowy, musztardowy, koperkowy itd. ).

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni ,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/09/szponder-w-sosie-chrzanowym.html

dodane na fotoforum:

pierrr

pierrr 2014-09-22

I było ....PYSZNE ...:)

alik61

alik61 2014-09-22

my "często" (jak się uda zachować) jemy właśnie z chrzanowym...;)

jonna

jonna 2014-09-22

Kiedyś się robiło zakupy u rzeźnika i prosiło się : proszę mi uciąć z tego, lub tamtego kawałka.....Rzeźnik znał swoich klientów po nazwisku.....Lubiłam niewielkie sklepiki....

dodaj komentarz

kolejne >