,,Łapanym ,, tzn. z tego co złapię w lodówce. Przekonałam się, że można przygotować smaczny sos używając składników które zawsze mam w domu, a potem udusić w nim zwykłe kotlety mielone.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/10/kotlety-mielone-w-sosie-apanym.html
dodane na fotoforum:
krycha2 2014-10-08
Robisz podobnie jak ja....czasem wpadam na pomysł i działam. Wychodzi z tego nawet fajne "coś"...mam na myśli sos do czegokolwiek...rodzinka chwali.
babcia1 2014-10-08
no właśnie i tedy nawet ciężko powiedzieć co się hihi dodało..
alik61 2014-10-08
u nas mówi się-sos,bigos na bogato,bo "na winie".......czyli z tego co się nawine pod ręką...;)
krystin 2014-10-08
Nie ważne z czego...ważne,że smakuje :) Ja nie jem mielonych u nikogo bo nie wiem z czego są i nie jem u siebie bo wiem z czego są... hihihi...Pozdrawiam :)
bunia 2014-10-09
kristin- a ja jem mielone tylko u siebie ( no i jeszcze w 3 domach u Rodziny ) bo wiem co tam jest :) . Sama robię mielone z reguły z karkówki i piersi indyka lub mięsa od szynki i wołowiny pieczeniowej lub piersi z indyka lub cielęciny - zależy do czego potrzebuję . Mięsko bez żył , błon - można podawać nawet dzieciom :)