Nototenia na parze z cytrynowym sosem

Nototenia na parze z cytrynowym sosem

Oswajam gotowanie na parze. Bardzo długo nie odpowiadał mi ten sposób przygotowywania potraw, do czasu kiedy odkryłam, że woda z dolnego pojemnika parowaru lub dolnego garnka zestawu po zakończeniu gotowania to doskonała baza na lekki sos lub zupkę do popicia. Przecież do tej wody właśnie skapują wszystkie smaki z warzyw , ryb czy mięsa gotowanych piętro wyżej.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/10/nototenia-na-parze-z-cytrynowym-sosem.html

dodane na fotoforum:

yanisia

yanisia 2014-10-24

Ja zawsze wylewam tę wodę:) nigdy jej nie uzywam:) ale rybki kocham wszystkie:):):)

bunia

bunia 2014-10-24

Spróbuj kiedyś tego wywaru - wlewam na dół nie za dużo wody i wrzucam do niej zawsze kawałki warzyw lub ziół - potem można go wykorzystać . Jak spróbujesz to przekonasz się ile smaku przechodzi do wody z tego co się gotuje na górze.

krycha2

krycha2 2014-10-27

Moja ulubiona rybka...tej wersji nie probowalam...smazona tez pyszna..

dodaj komentarz

kolejne >