Zupełnie nie mam pojęcia czemu taki sos nazywa się myśliwskim . Chyba , że chodzi o to , że jest w nim to co się upoluje . Jak go zwał tak zwał -ważne , że mięso ( różne) w nim uduszone jest smaczne i z reguły wszystkie składniki ( sosu ) mam w domu.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/10/pulpety-w-sosie-mysliwskim.html
dodane na fotoforum:
wiska 2014-10-26
Mnie się pulpeciki przeważnie rozłażą, może trzeba więcej jajek dać?
Miłego wieczoru!
bunia 2014-10-26
wiska - a może bułkę za słabo odciskasz ? Jak Ci się masa wydaje za lużna do dosyp 2-3 łyżki bułki tartej i poczekaj aż ,,wciągnie ,, nadmiar wilgoci.
krycha2 2014-10-27
Sos mysliwski mam zawsze w domku i rowniez wkorzystuje do dan miesnych...smakuje wszystkim domownikom..