Zupa z cyklu gotuję z tego co mam. Puszki z wszelkiego rodzaju fasolkami w sosie własnym lub pomidorowym mam w domu zawsze .Przydają się gdy chcę zrobić coś na szybko. A to błyskawiczną fasolkę po bretońsku ( bo w lodówce jest kawałek kiełbasy), albo jakąś sałatkę bo z obiadu został ziemniak . A jak zostanie mi trochę jakiegoś wywaru to robię zupę w różnych wersjach. Dziś zrobiłam taką wzbogaconą pulpecikami z białej kiełbasy.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/10/fasolowa-z-kulkami-z-biaej-kiebasy.html
dodane na fotoforum:
steve62 2014-11-01
BIAŁA KIEŁBASA JEST FENOMENEM KUCHENNYM W POLSCE...
NIE DA SIĘ JEJ ZJEŚĆ (PRZYNAJMNIEJ DLA MNIE), JEST OBRZYDLIWA A JEDNAK SĄ ZAPRZYSIĘGLI JEJ ZWOLENNICY...
SZANUJĘ TO (WIDOCZNIE JA NIE MIAŁEM SZCZĘŚCIA).
TAAA ZUPKA...WYGLĄDA CUDNIE, TYLKO TAAA KIEŁBASA...
bunia 2014-11-01
steve62- widocznie nie trafiłeś na prawdziwą dobrą białą kiełbasę.Nie kupuj takiej z marketu bo to ,, szajs,,.Biała tak jak polska surowa jest pyszna pod warunkiem że jest z dobrej masarni. Pewnie trafiałeś na takie gdzie jest sam tłuszcz . Poszukaj takiej z wytwórni Tarczyńskiego, Stokłosy lub Kani.