Fasolkę szparagową podaje się na wiele sposobów. Gotowaną w wodzie lub na parze. Okraszoną masłem ( różne smaki) , wędzonką , prażonymi pestkami ( dyni, migdałów ) lub najprościej ,, po polsku ,, czyli z masłem i zrumienioną bułeczką tartą .Okazuje się, że wcale nie musi to być bułka tarta. Awaryjnie zastępują ją doskonale kukurydziane płatki śniadaniowe.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2014/11/fasolka-szparagowa-z-patkami.html
dodane na fotoforum:
krycha2 2014-11-29
Wróciłaś do formy Grażynko...to dobrze...
Nawet nie wiedziałam ,że można urozmaicić podanie fasolki...świetny sposób.Podaję również fasolkę jako sałatkę polaną oliwą z czosnkiem i bazylią...pycha..Wypróbuję Twój sposób...
bunia 2014-11-29
Jeszcze nie do końca wydobrzałam , ale coś jeść trzeba :). A fasolkę uwielbiam. Jadłyśmy samą z ziemniaczkami. Coś mnie ostatnio ,,odgania,, od mięsa. Na starość wegetarianką się stanę czy co :)
sonia66 2014-12-01
bardzo lubię fasolkę szparagową.. taką z bułeczką:):) ale muszę spróbować tymi płatkami:)