Mam problem z kaczkami. Kiedyś kiedy piekłam całe nadziewane jabłkami smakowały mi bo tłuszcz się wytapiał , a kaczka była aromatyczna i wilgotna.
Piersi z kaczki jakie teraz można kupić są jakieś inne. Nie znoszę mięsa pół krwistego , a jak pierś obsmażę i potem duszę to skóra robi się nie taka. Pewnie w końcu dojdę do czegoś metodą prób i błędów - na razie mięso jest smaczne choć jak dla mnie za mało soczyste za to sos jest pyszny.
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2015/03/kaczka-w-miodzie-czerwonych-porzeczkach.html
dodane na fotoforum:
kasztan 2015-03-19
A to moja kaczka: http://kasztanowakuchnia.blogspot.com/2015/03/pieczona-piers-z-kaczki.html
alagol 2015-03-23
Ładnie ta kaczka wygląda i pewnie też tak smakuje.Niestety moja rodzina nie przepada za kaczym mięsem, dlatego kaczki w mojej kuchni nie ma.Pozdrawiam ciepło.