Ruskie pierogi :
Smaczne . Wbrew nazwie typowo polskie danie . Lubiane przez dzieci i mężczyzn . Można zrobić większą ilość i zamrozić .
Czas : 1,5 godziny
Składniki :35 dag mąki
1 jajko
¾ szklanki wody
szczypta soli
40 dag białego sera
25 dag ugotowanych ziemniaków
2 cebule
2 łyżki oliwy
sól
pieprz mielony
25 dag boczku wytopionego na skwarki
Z mąki , wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto . Zawinąć w folię spożywczą . Cebulę drobno usiekać i podsmażyć na złoto na oliwie. Ser i ugotowane ziemniaki zmielić . Wymieszać ziemniaki , ser, i usmażoną cebule . Doprawić solą i pieprzem . Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy nakładać farsz . Zlepiać pierogi i gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia . Wyjmować łyżką cedzakową . Podawać okraszone skwarkami z boczku .
Do robienia pierogów można użyć ziemniaków pozostałe z obiadu .
dodane na fotoforum:
kacprus 2008-09-11
Ale pyszności
yzabela 2008-09-11
Smakowicie wygladają
diabelek 2008-09-11
mniam mniam!!!!!!!!!!!!!!!! Buniu litosci hahaha same smakolyki tu masz!
bunia 2008-09-11
Żadnej litości diabełku !
Syn przyjechał do Mamusi to trzeba dziecko nakarmić ( jeszcze niebożątko w tej stolicy zmarnieje hi hi hi ).
Wcinać wszyscy pierogi ale już !
Pa .Pozdrawiam.