Roladka z piersi kurczaka z pieczarkami i parówką :
Trochę inny sposób na pierś z kurczaka . Roladki są z reguły lubiane . A faszerować je może w zasadzie wszystkim .
Czas : 1 godzina
Składniki :1 pojedyncza pierś z kurczaka
1 cienka parówka
1 cebula
6 pieczarek
1 łyżka masła
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki mąki
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki usiekanego koperku
1 jajko
sól
pieprz mielony
papryka mielona słodka
Jarzynka lub Vegeta
200 mll wody
Pierś z kurczaka rozklepać na duży płat . Posmarować musztardą . Cebulę drobno usiekać i usmażyć na złoto na oliwie (1 łyżka ) . Pieczarki bardzo drobno usiekane dodać do cebuli i podsmażyć na rumiano . Do podsmażonej cebuli z pieczarkami dodać bułkę tartą , jajko , koperek . Wymieszać . Doprawić pieprzem , jarzynką . Na płat mięsa nałożyć farsz . Na nim położyć parówkę . Zrolować . Związać nicią . posypać mieloną papryką i Vegeta . Obtoczyć w mące . Podsmażyć na umiano ze wszystkich stron na oliwie z masłem .Przełożyć do garnka . Podlać wodą i dusić ok. 40 minut . Roladę wyjąć . Zdjąć nitkę . Przekroić na pół . Sos doprawić ( można dodać łyżeczkę masła , łyżeczkę mąki , łyżkę śmietany, trochę usiekanego koperku lub przecieru pomidorowego wedle uznania ) .
dodane na fotoforum:
yzabela 2008-09-12
Apetycznie wygląda
bunia 2008-09-12
Do wszystkich :
Przepis powstał przez przypadek. Trzeba było zrobić obiad , a pierś z kurczaka była mała. No to rozklepałam , dodałam trochę farszu, a w środek wsadziłam paróweczkę , zwinęłam i tak dalej jak w przepisie. Dobre. Tanie.
irmenb 2008-09-12
jesooo kobitko ale sie nagotowalas:)
bunia 2008-09-12
To są zdjęcia i przepisy z archiwum . Między nimi pojawiają się też te nowe z bieżącego gotowania. Zaczęłam pstrykać zdjęcia tego co robię dopiero w grudniu ubiegłego roku , tak ,że jeszcze długa droga przede mną ( obiecałam dzieciom Rodzinną Księżkę Kucharską i zamierzam słowa dotrzymać ). Teraz trochę mniej pojawia się nowości bo opróżniam zamrażarkę z zapasów ( jestem zalatana bo 17-ego mam ślub córki w Anglii i masę spraw do załatwienia ). Ale obiecuję ,że po powrocie zacznę znów eksperymenty z kuchnią angielską.Pozdrawiam.
alcia121 2008-09-12
milutkiego i spokojnego dnia życzę :**zapraszam do siebie :))
alcia121 2008-09-12
mniam mniam buniu,ale bym takie zjadła :)
eewaa55 2008-09-12
spaceruję sobie po galeriach,ale u Ciebie zatrzymam się na dłużej.....takie pyszności......zgłodniałam:))))))
andrz 2008-09-12
witam , w najblizszym tygodniu próbuje to zrobic ......moze mi sie uda , pozdrawiam i milego dnia
reniuska 2008-09-12
życze miłego popołdnia
pozdrawiam
kevinek 2008-09-12
pychicia :)
a moj makaron sie robi : najpierw ugotowalam mieso gulaszowe,marchewke pokroilam w paski ciekie i nie duze i tez ugotowalam.pozniej to ugotowane mieso,marchew i pore pokrojona w plastry przysmazylam na patelni jak ugotowal sie makaron spagethi to tez go dodalam do tego wszystkiego, no i pozniej na koniec dodaje sie taka przyprawe nazywa sie gebratenen nudeln. nie wiem czy ona tez bedzie w polsce.
kevinek 2008-09-12
hm no nie wiem czy smak chinski torche taki dziwny ale bylo czuc ziola cos tkaiego mozna sprobowac z tym polskim fixem napewno tez bedzie pyszne :)
U Pani tez widze same pysznosci juz torche ogladalam wiec napewno jak nie bede miec pomyslu na obiad to cos od Pani zgapie :)
lama11 2008-09-12
ale się zrobiłam głodna....troche zimo u nas i dlatego chce się jeść no i te smaczności...hmmm
welaw 2008-09-12
Masz smakowitą galerię.Jak oglądałam to mi ciekła ślinka.Pozdrawiam i życzę udanego weekendu.
reniuska 2008-09-12
Kiedy człowiek z całego serca stara się pomóc drugiemu, pomaga równocześnie samemu sobie dobranoc.
edytka 2008-09-12
mniam ...muszę wypróbować koniecznie :)
bunia 2008-09-13
ancia76 - nie bądź taka tajemnicza. Z masy cukrowej , z masy cukrowej - cwana , jak wie jak to robić . Zlituj się podaj na wiadomościach lub jakiś link na stronę jak to się robi bo po nocach spać nie mogę .Pozdrawiam.