Pierogi z mięsem :
Do robienia tych pierogów wykorzystuję mięso jakie zostaje po ugotowaniu zupy . Obieram mięso na ciepło od kości , a po wystudzeniu zamrażam . Nawet jak mięsa z jednej zupy nie starczy to po dołożeniu drugiej porcji na pewno będzie go już dosyć . Można do niego dołożyć również warzywa z wywaru .Pierogi są wtedy delikatniejsze .
Czas :1 godzina
Składniki :30 dag mąki
1 jajko
½ szklanki wody
Szczypta soli
30 dag ugotowanego mięsa z zupy
2 cebule
Sól
Pieprz mielony
Majeranek
Oliwa
Z mąki , wody , jajka , szczypty soli zagnieść ciasto . Zawinąć w folie spożywczą i odłożyć . Mięso zmielić . Cebulę drobno usiekać i usmażyć na złoto . Wymieszać mięso z cebulą . Doprawić solą , pieprzem i majerankiem , Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy kłaść farsz. Zlepiać pierogi . Gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia .Wyjąć . Przestudzić . Podsmażyć na oliwie na rumiano . Podawać z czystą zupą pomidorową lub bulionem .
dodane na fotoforum: