Kisiel-jesienna witaminka :
Rozpoczęłam eksperymenty z podwieczorkami na jesień i to takimi ,żeby nie były słodkie.
Czas :10 minut
Składniki :
1 szklanka świeżego soku z marchewki
1 szklanka naturalnego soku z pomarańczy
miąższ z 1 pomarańczy
1 kisiel pomarańczowy bez cukru ( lub mąka ziemniaczana i aromat pomarańczowy )
szczypta soli
Zmieszać oba soki i odlać ½ szklanki. W tej połówce rozrobić kisiel ( lub mąkę ziemniaczaną ). Doprowadzić soki do wrzenia i wlać kisiel, lekko posolić . Zagotować zestawić z ognia . Wrzucić pokrojony drobno miąższ z pomarańczy i zamieszać .
dodane na fotoforum:
winiarz 2008-10-01
Ale to chyba "płaski smak " ;)))
winiarz 2008-10-01
Nawiązanie do reklamy w TV ;)
bunia 2008-10-01
Na to akurat wpadłam ( ale przyprawy reklamowanej i tak nie dosypie hi hi hi ). Pozdrawiam
yvonne7 2008-10-01
oj chyba szkoda gotować tych soków, pozabijasz w nich to, co najlepsze - zostanie tylko smak i cukier - a witaminki...?
bunia 2008-10-01
Witaminki wypijemy z resztą soku nie zagotowanego przed lub po podwieczorku. Musze mieć coś na podwieczorek dla cukrzyka co nie jest kaloryczne i słodkie. A po za tym tyle surowizny jemy w surówkach i jako dodatek do potraw ,że można sobie pozwolić na zjedzenie czegoś co jest smaczne . Nie traktuje tego dania jako dostarczyciela witamin tylko jako przyjemność.
setulo 2008-10-01
Własnej roboty ,ja robię z proszku :-)))
bunia 2008-10-01
Soczki kupne , kisiel kupny . Zmieszane własnoręcznie . Ale jak będę mieć natchnienie to zrobię od podstaw.
martynw 2008-10-01
wiesz co... odstawiamy miodzik... a zabieramy się za kisielek.... od wina kręci się w głowie, a kisielek zdrowia doda:):)
grazia13 2008-10-02
rewelacja :)