Nie wielka improwizacja :
Trochę inna wersja ,,Kanareczek na krakersach „.Robię ze wszystkiego co jest w lodówce .Smaczne, szybkie, dekoracyjne .
Czas : 10 minut
Składniki :
16 krakersów cebulowych
2 łyżki pasty rybnej
2 łyżki białego sera
2 plasterki wędzonki
kawałek wędzonej makreli
16 plasterków ogórka
3 małe plasterki pomidora
masło
2 łyżki ostrego żółtego sera
Krakersy posmarować masłem ( mało ). Na każdego krakersa nakładać po troszeczkę pasty rybnej, białego sera, paseczek wędzonki, kawałeczek wędzonej makreli. Przykryć plasterkiem ogórka . Na wierzch ogórka posypać odrobinę żółtego sera i udekorować kawałeczkiem pomidora.
dodane na fotoforum:
jargar 2008-10-02
pierwszy:)
bunia 2008-10-02
Choć prawdę mówiąc nie trzeba tu wcale przepisu. Na krakersy cebulowe nałożyłam pastę rybną, biały ser, paseczki wędzonki, wędzoną makrelę - przykryłam plasterkami ogórka , posypałam tartym żółtym serem i już.
skiba7 2008-10-02
Smakowite..kolorowe........Miłej nocki
cudolik2 2008-10-02
No jak mozesz....tak kusisz po nocy...(przechowaj mi pare.....nascie do jutra):)
bunia 2008-10-02
hi hi hi nawet nie zauważyłam ,że zdjęcie mylące .
kochac- to zwykłe krakersy z wszystkim co było w lodówce .10 minut i kolacja gotowa.
kochac 2008-10-02
aaaaa... o krakersy.. teraz widze... ja myslalem ze to babeczki z formy i w srodku wlozony (tunczyk?) i wazywka... ale mialem racje ze slone..
nie jestem chyba taka noga - jakas tam intuicje mam - jeszcze przezwyciezyc lenistwo i bede mistrz kuchni :)
eewaa55 2008-10-03
Co za apetyczny widok....czy zostało coś jeszcze dla mnie:)))
Cudownego dnia życzę:)))
bunia 2008-10-03
eewaa55- przykro mi już pozmywane. Ale powiedz tylko słówko - 10 minut i masz nowe. Pozdrawiam
bunia 2008-10-03
Mówisz o krakersach z konfiturą które leżały przy herbacie ? To raczej one były odmianą . W większości krakersy traktuje jako bazę pod takie kanapki , a słodnie ( kwadratowe ) do ,,Fałszywych napoleonek " . Za słodkimi krakersami nie specjalnie przepadam.