Fasolka szparagowa z wody :
Bardzo proste i bardzo smaczne danie . Można podawać jako samodzielne danie z ziemniakami lub jako jarzynkę z bułką tartą podsmażoną na maśle .
Czas : 40 minut
Składniki :
40 dag fasolki szparagowej
szczypta soli
2 łyżki masła
2 łyżeczki bułki tartej
Umyć fasolkę , obciąć końce . Ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Na patelni rozpuścić masło i zarumienić bułkę tartą .Polać fasolkę .
dodane na fotoforum:
dyrek 2008-10-17
Moje ulbione danie, fasolka zielona z bułeczką i masełkiem..... mniam, mniam
Pozdrawiam
bunia 2008-10-17
garnkowo- Hi hi hi to nie moja zasługa - to świeżość fasolki .
lenademage- właśnie po to ,że Ty lubisz samą , a ja lubię z bułeczką i masłem - co do miękkości zgadzam się może być al dente.
basia357 2008-10-17
Uwielbiam fasolkę, z masełkiem i bułeczką mmm mniam, mniam:)))
Spokojnej nocy życzę:))
rzabcia 2008-10-20
no właśnie buniu moja mama robiła taką chrupiącą bułeczkę a mi wychodzi miękka co mam zrobic poradż proooooooooooszę!
bunia 2008-10-20
rzabcia- wiesz dopiero teraz do mnie dotarło ,że specjalnie się nie zastanawiam nad bułką rumienioną na maśle - ja wsypuję bułkę na patelnię ( suchą ) i chwilę smażę mieszając - potem dodaję masło , mieszam aż się masło roztopi .I to tyle . Spytaj czy Mama robi tak samo - jestem ciekawa - może jest inny sposób i bułeczka może być smaczniejsza. Daj znać.
hanyska 2008-10-22
mniam...........troszka se szkubna............;)