Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa z wody :
Bardzo proste i bardzo smaczne danie . Można podawać jako samodzielne danie z ziemniakami lub jako jarzynkę z bułką tartą podsmażoną na maśle .
Czas : 40 minut

Składniki :

40 dag fasolki szparagowej
szczypta soli
2 łyżki masła
2 łyżeczki bułki tartej

Umyć fasolkę , obciąć końce . Ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Na patelni rozpuścić masło i zarumienić bułkę tartą .Polać fasolkę .

dodane na fotoforum:

skama07

skama07 2008-10-17

to moja ulubiona :)miłego dnia:)

maga77

maga77 2008-10-17

tylko po co tak zasmażana bułka tarta?
ja lubię bez niczego i nie za miękką

dyrek

dyrek 2008-10-17

Moje ulbione danie, fasolka zielona z bułeczką i masełkiem..... mniam, mniam
Pozdrawiam

barossa

barossa 2008-10-17

uwielbiam:)

garnko

garnko 2008-10-17

u Ciebie to nawet zwykła fasola wyglada jakoś tak lepiej :)

bunia

bunia 2008-10-17

garnkowo- Hi hi hi to nie moja zasługa - to świeżość fasolki .
lenademage- właśnie po to ,że Ty lubisz samą , a ja lubię z bułeczką i masłem - co do miękkości zgadzam się może być al dente.

basia357

basia357 2008-10-17

Uwielbiam fasolkę, z masełkiem i bułeczką mmm mniam, mniam:)))
Spokojnej nocy życzę:))

rzabcia

rzabcia 2008-10-20

no właśnie buniu moja mama robiła taką chrupiącą bułeczkę a mi wychodzi miękka co mam zrobic poradż proooooooooooszę!

bunia

bunia 2008-10-20

rzabcia- wiesz dopiero teraz do mnie dotarło ,że specjalnie się nie zastanawiam nad bułką rumienioną na maśle - ja wsypuję bułkę na patelnię ( suchą ) i chwilę smażę mieszając - potem dodaję masło , mieszam aż się masło roztopi .I to tyle . Spytaj czy Mama robi tak samo - jestem ciekawa - może jest inny sposób i bułeczka może być smaczniejsza. Daj znać.

omerta

omerta 2008-10-20

no proszę ...ile się tu można nauczyć........))))))))))

hanyska

hanyska 2008-10-22

mniam...........troszka se szkubna............;)

niki72

niki72 2008-12-18

coś wspaniałego:) pozdrawiam i miłego dnia życzę...

dodaj komentarz

kolejne >