Śledź z marynowanymi grzybami:
Śledzie w różnych wersjach należą do ulubionych dań w moim domu.
Czas : 10 minut
Składniki :
4 płaty śledzia w oleju
½ cebuli
2 korniszony
10 marynowanych grzybów
pieprz mielony
Śledzie odsączyć z oleju i pokroić w kawałki. Cebulę , korniszony i grzybki pokroić w kostkę . Wymieszać korniszony z cebulą . Śledzie ułożyć na warstwie korniszonów z cebulą .Posypać pieprzem .Obłożyć marynowanymi grzybami. Zostawić na godzinę .
Najlepiej smakują z razowym pieczywem
dodane na fotoforum:
azan04 2008-10-27
smacznie u Ciebie ..;-)
bunia 2008-10-27
dolores- to zapraszam - będziesz towarzyszyć mojej Mamci.Bo ja muszę się przyznać ,że u mnie wszyscy kochają śledzie prócz mnie. Robię bo muszę ( terror rodzinny ) ale żeby to było moje danie wymarzone to nie mogę powiedzieć. Z przyjemnością będę robić a Ty będziesz siedzieć przy stole .Co Ty na to ?
reniuska 2008-10-27
***Słodkich snów życzę***
*** DOBRANOC***
lulka1 2008-10-27
ja też ma śledziki w lodówce w słoiczku i gdyby ich słoiczek nie ograniczał to chyba same by wyszły :)))
a tak poważnie zrobiłam ponad tydzień temu śledzie w oleju zjadłam troszkę i tak mnie zmuliło ,że nie odważyłam się ponownie skosztować :)
bunia 2008-10-27
kropka7 - i to jest pomysł. Ja się zajmę ,, pływaniem " - a Mamcia śledziem - chyba będzie sprawiedliwie jak sądzisz ?
izunia 2008-10-27
Wszystkie Twoje zdjecia są genialne. Ja chcę się zapisać na degustację jak można :D
bunia 2008-10-27
izunia- śledzie oddaję w całości ( no chyba ,że Mamcia będzie bronić jak Częstochowy przed Szwedami )- reszta się podzielimy . Wpadaj kiedy chcesz .
pinecha 2008-10-27
nie chcę się powtarzać ... śledzia to potrafisz podać :-)
... normalnie zaraz pójdę do lodówy, otworze opakowanie śledzi i po nocy coś zmontuje :-)
beata1 2008-10-28
Miałam smak na coś kwaśnego,ale zjadłam już paprykę marynowaną,a tu takie śledzie,nie zmieszcze do brzuszka.Pozdrawiam:)
niunio 2008-10-28
Idzie rybka nieboraczek
To co niesie - to buziaczek
Wziął ode mnie - by dać Tobie
Jak Ci nie da - ja to zrobię !!!MILEGO DZIONKA:)))))))
bunia 2008-10-28
medussa- hi hi hi - zwróć uwagę ,że moje przepisy są z reguły na 2 porcje. I tak gotuję dla Mamy i siebie ( no chyba ,że dzieci lub wnuki przyjdą , albo wpadnie ktoś ze znajomych ). A zdjęcia są z bliska - bo jak bym zrobiła z czymś w tle to by było widać ,że ten półmisek ze śledziem to tak na prawdę ,,ćwierćmisek " i mieści się na nim 2 płaty śledzia .
A do Szczecina wcale nie jest daleko co Ty opowiadasz - Odrą w dół i już jesteś.
vocal 2008-10-28
Z MUZYCZNYM ♪♫ POZDROWIENIEM
* S T E F A N I A*
http://www.garnek.pl/vocal/3419958/japonskie-klimaty
gener 2008-10-28
Tyle pyszności serwujesz co chwilę,że kuszony takimi smacznymi daniami jestem ciekaw czy nie wyczerpią Ci się następne pomysły.Bardzo podobają mi się i są naprawdę smakowite.Pozdrawiam.
bunia 2008-10-28
gener - Pożyjemy - zobaczymy . Mam do ugotowania i zrobienia zdjęć potrawy z przepisów które gromadziłam przez 35 lat ( a przedtem zbierały przepisy moja Mama , Babcia i Prababcia )- jest tego ze 40 pełniusieńkich segregatorów .To jeszcze trochę do zrobienia jest ( hi hi hi ). A do tego dochodzą nowości .Mam nadzieję ,że Was nie zanudzę. Pozdrawiam .Miłego dnia.
irys46 2008-10-28
Zabieram cały półmisek !!! Mam Tadeusza w domu:))) Pozdrawiam serdecznie!!! A co do moich łabędzi to tak one się kochają :)
ania76 2008-10-28
nie lubie rybek ale to wyglada bardzo apetycznie ;-)