Panga pieczona w folii :
Bardzo wygodny sposób na pieczenie ryby . Na pewno się nie przypali , jest soczysta , smaczna .
Czas : 30 minut
Składniki :
2 filety Pangi ( ok. 0, 5 kg )
½ papryki czerwonej
½ papryki żółtej
½ papryki zielonej
Kawałek pora
Kawałek ogórka
2 łyżki pokrojonego koperku
Vegeta
Pieprz mielony
Sok z cytryny
2 łyżeczki masła
Rybę posypać Vegeta , pieprzem , koperkiem .Skropić sokiem z cytryny .Zwinąć w rulonik .Folię aluminiową złożyć podwójnie .Ułożyć na niej rybę pokrojone w paseczki papryki , ogórek , por pokrojony w plasterki Do każdej porcji dodać masło. Szczelnie zawinąć .Piec w gorącym piekarniku przez minut .
dodane na fotoforum:
jolcia7 2008-11-16
mniam mniam rybka to jes to :)pozdrawiam
tikej 2008-11-16
mniam,mniam,mniam-juz podaje adres i czekam na paczuszke z obiadkiem,heheh-pozdrawiam
calea 2008-11-16
wczoraj miałam taką pangę...pychotka:O)pozdrawiam:O)
bunia 2008-11-16
barossa- myślisz o tym co na temat Pangi wypisywano ? Wiesz - ja jakoś mam zaufanie do naszego Sanepidu .Większe wątpliwości miała bym kupując rybę z łodzi bo nie badana ( nie wiadomo z jakiego akwenu i czy nie ma pasożytów ).W zasadzie nie ma żadnej gwarancji na żywność jaką kupujemy w sklepach .Mogę kupować i wierzyć ,że wszystko z nią w porządku - albo stresować się tym ,że coś z nią nie tak . Wybieram to pierwsze . Pangę lubię więc kupuję .
ellah 2008-11-16
ślicznie - apetycznie :)
palce lizać :) i miłego wieczoru wszystkim podjadaczom buniowym :)
setulo 2008-11-16
jak zwykle smakowicie :)
reniuska 2008-11-16
CO za noc,w taką noc
Dam Ci czrodziejską moc
Miłego wieczoru bajecznych snów
DOBRANOC
bunia 2008-11-16
Wszystkich miłośników ryb zapraszam jutro na kolację ( rybka musi odstać w lodówce dobę )