Surówka z białej rzodkwi z mandarynkami :
Delikatniejsza niż z czarnej rzodkwi .Dzięki dodaniu mandarynek nabiera owocowego smaku .
Czas : 5 minut
Składniki :
1 średniej wielkości biała rzodkiew
2 mandarynki
2 łyżki kwaśniej śmietany
sól
cukier
Rzodkiew obrać i utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Mandarynki obrać ze skórki , podzielić na cząstki i pokroić w kostkę .Wymieszać z rzodkwią .Dodać śmietanę . Doprawić solą i cukrem do smaku.
dodane na fotoforum:
pamela5 2008-11-21
Bunieczko, ta suróweczka wygląda prześliczniie i apetycznie! :-))
Wspaniale ją podałaś... mojej ulubionej miseczce :-))
bunia 2008-11-21
Ja podaję do wieprzowiny , gotowanej wołowiny ( sztuka mięs ). W zasadzie nie zastanawiałam się do czego najbardziej pasuje - ogólnie bardzo lubię białą rzodkiew - bardziej od czarnej bo ta ma bardzo intensywny zapach ( doskonała jest w kiszonce Kim Chi z kapustą pekińską - to dla tych co lubią kuchnię chińską i wietnamską )
bunia 2008-11-24
kofta73- bo to zdjęcia i przepisy dla tych którzy lubią jeść , gotować , smakować , pichcić , łasować , mieszać w garnkach , podjadać itp itd.