Mortadela z pieczarkami i szpinakiem :
Szybkie danie obiadowe .Tanie. Smaczne .
Czas : 30 minut
Składniki :
2 grubsze plastry mortadeli
20 dag pieczarek
25 dag szpinaku
olej do smażenia
1 łyżka masła
2 mini kostki czosnkowe Knorra
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na rumiano .W garnuszku rozgrzać masło wrzucić szpinak ( cały lub mielony ), smażyć chwilę tak by sok odparował. Doprawić kostkami czosnkowymi. Mortadelę podsmażyć na rumiano z obu stron . Podawać z ziemniaczkami puree , obkładając mortadelę pieczarkami .
dodane na fotoforum:
yvonne7 2008-11-29
ja robię kotlety z mortadeli - panieruję plastry w mące, jajku i bułce i smażę na rumiano - pycha!
szpinak uwielbiam (pod każdą postacią) :)))
bbasia4 2008-11-29
wspaniałe danie proste w zrobieniu gdyby nie szpinak, nigdy nie mogę go dobrze zrobić,pozdrawiam.A bardzo go lubię.
kasiaaa 2008-11-29
ja mam złe wspomnienie szpinaku z przedszkola, ale chyba czas o tym zapomnieć;-)))...mmm...wszystko wygląda smakowicie!
ewa34 2008-11-29
★★★Miłego wieczorku Andrzejkowego ★★★
(¸.•*´¨¨¨¨`*•.¸)
Bożenka..:)
kacha75 2008-12-12
Dziekuje, obiadek byl pyszny !!!! u mnie wygladal tak:
http://www.garnek.pl/kacha75/3851105/pomysl-na-obiadek-buni