Barszcz biały z pulpetami z białej kiełbasy:
Trochę inny biały barszcz.
Czas : 45 minut
Składniki ;
2 białe kiełbasy- surowe
3 ziemniaki
1 marchewka
½ pietruszki
1/8 selera
1 torebka barszczu białego Knorra
½ szklanki słodkiej śmietanki
3 łyżki kaszki manny błyskawicznej
1 łyżka majeranku
2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew w pól plasterki. Seler i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Włożyć wszystko do garnka , zalać 1 litrem wody i gotować 20 minut. Z kiełbasek zdjąć skórkę i, mięso wymieszać z kaszką manną i majerankiem . Uformować 25-30 kuleczek. Wrzucać na wrzący wywar. Gotować znów 20 minut. Barszcz biały rozrobić z ½ szklanki zimnej wody w wlać do zupy. Gotować na małym gazie 10 minut .Wlać śmietankę . Podawać posypany natkę pietruszki .
dodane na fotoforum:
setulo 2008-12-03
Wypróbuję , miłego popołudnia Buniu ... świetny pomysł z tymi pulpetami i wreszcie inaczej :)
ellah 2008-12-03
dla mnie to to znowu ciekawostka - pulpety z białej kiełbasy. :) Niesamowity pomysł, bo zwykle wrzuca się po prostu białą kielbasę i po robocie.
Genialne ! :)
aneta21 2008-12-03
pozdrawiam
karisa 2008-12-03
Już zgłodniałam. pewnie do Ciebie nie bedę zaglądać.zaraz mi się chce jeść. miłej nocki♥
maryion 2008-12-03
świetny przepis, kto by pomyślał że można takie pysznotki wykombinować........pozdrawiam i miłej nocki ...:)))
grajola 2008-12-06
wszysto mi u Ciebie smakuje (*_*) Pozdrawiam