Piekłam wczoraj dla córki .Kilka zostało to zjadłyśmy podgrzane na śniadanie.
Szpinak w cieście francuskim
Szpinak w cieście francuskim:
Doskonała przekąska wegetariańska. Dobry sposób na podanie szpinaku który nie przez wszystkich jest lubiany . Dzieci w tej postaci o dziwo szpinak tolerują .
Czas ; 40 minut
Składniki :1 opakowanie gotowego mrożonego ciasta francuskiego
30 dag mrożonego szpinaku
16 kostek białego sera marynowanego w oliwie z ziołami ( lub fety )
1 łyżeczka masła
sól
pieprz mielony
1 mini kostka czosnkowa Knorra
1 żółtko
Rozmrozić ciasto francuskie i pociąć na 8 kwadratów. Szpinak podsmażyć na maśle i doprawić solą , pieprzem i przyprawą czosnkową . Na każdy kwadrat ciasta kłaść porcję szpinaku i 2 kawałki białego sera . Ciasto zlepić w rożki , koperty lub jak tam komu pasuje. Posmarować roztrzepanym żółtkiem . Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Piec pakieciki ze szpinakiem 15-20 minut aż będą złote. Wyjąć . Podawać na ciepło lub zimno
dodane na fotoforum:
luna19 2009-05-15
hm hm.... hmmmmmm...
dooobra ... popatrzylam i spadam..
pieknie wyglądają, szkoda ze powąchać chociaż nie mozna :)
pozdrawiam... :)))
maria62 2009-05-15
Ślinka leci, lubię szpinak a jeszcze w cieście francuskim - pycha - pozdrawiam, radosnego weekendu.
luna19 2009-05-15
hahahahha dobry pomysł ... ale sie usmialam..
jeppe 2009-05-15
Jak miło do Ciebie wstąpić. Zawsze przepis!!!! Tak trzymaj.
Pozdrawiam ;-)).
danka1 2009-05-15
Super - lubię takie coś.
Pozdrwiam cieplutko.
Milusiego i słonecznego południa piątkowego życzę.
dyrek 2009-05-15
Szpinak jest świetny pod każdą postacią ;))))
Pozdrawiam
daisy 2009-05-16
uwielbiam szpinak, a szczególnie sałatkę :)
a tu jeszcze w pysznym cieście :>pozdrawiam
lysiek 2009-05-16
Witam po dłuższej przerwie.
Koniecznie muszę TO zrobić, bo uwielbiam szpinak z nutką czosnku. :)