Robiłam je ostatnio do duszonej wieprzowiny .Teraz wstawiam przepis na same gruszki- można je podawać jako przystawkę , dodatek do wszelkich pieczonych lub duszonych mięs , serów .
Czas :10 minut
Składniki :1 duża gruszka
4 łyżeczki konfitury z żurawiny
Gruszkę przekroić na pół . Obrać . Wydrążyć gniazda nasienne . Połówki gruszki zalać wodą i ugotować na pół miękko . Ostrożnie wyjąć by nie popękała .W miejsce gniazd nasiennych nałożyć po 2 łyżeczki konfitury z żurawiny .
Prosta , wykwintna przystawka .
dodane na fotoforum:
luna19 2009-08-26
dziekuje buniu ;))))) i kurcze ... mniam .... wpadam do ciebie na te smakolyczki
mcfeely 2009-08-26
mmm smacznie brzmi i wygląda :)
aniakar 2009-08-26
Pięknie to wygląda i bardzo smakuje.... lubię żurawinę.....
pozdrawiam....dobranoc :))
agat39 2009-08-27
.........witaj Buniu to jest moje ulubione jedzonko.....do mięska.....u Ciebie tak pysznie.....pokazujesz wszystkim jak można dobrze ugotować i pięknie podać.....serdecznie pozdrawiam.....miłego dnia