Gruszki z żurawiną do mięs :

Gruszki z żurawiną do mięs :

Robiłam je ostatnio do duszonej wieprzowiny .Teraz wstawiam przepis na same gruszki- można je podawać jako przystawkę , dodatek do wszelkich pieczonych lub duszonych mięs , serów .

Czas :10 minut

Składniki :1 duża gruszka
4 łyżeczki konfitury z żurawiny

Gruszkę przekroić na pół . Obrać . Wydrążyć gniazda nasienne . Połówki gruszki zalać wodą i ugotować na pół miękko . Ostrożnie wyjąć by nie popękała .W miejsce gniazd nasiennych nałożyć po 2 łyżeczki konfitury z żurawiny .

Prosta , wykwintna przystawka .

dodane na fotoforum:

yvonne7

yvonne7 2009-08-26

taką żurawinkę bardzo też lubię w połówkach brzoskwiń :)

kopytka

kopytka 2009-08-26

rzeczywiście bardzo prosta przystawka.....
miłej środy...

dorocik

dorocik 2009-08-26

Rzeczywiście wykwintna, masz świetne pomysly, pozdrawiam :))))

bunia

bunia 2009-08-26

yvonne7- brzoskwinki też robię ( nawet wolę ) .

luna19

luna19 2009-08-26

dziekuje buniu ;))))) i kurcze ... mniam .... wpadam do ciebie na te smakolyczki

abc75

abc75 2009-08-26

muszę wypróbować ....może na święta?!

mcfeely

mcfeely 2009-08-26

mmm smacznie brzmi i wygląda :)

tina03

tina03 2009-08-26

uwielbiam gruszki z żurawiną
mmmmniammmm))))

aniakar

aniakar 2009-08-26

Pięknie to wygląda i bardzo smakuje.... lubię żurawinę.....
pozdrawiam....dobranoc :))

agat39

agat39 2009-08-27

.........witaj Buniu to jest moje ulubione jedzonko.....do mięska.....u Ciebie tak pysznie.....pokazujesz wszystkim jak można dobrze ugotować i pięknie podać.....serdecznie pozdrawiam.....miłego dnia

piotr76

piotr76 2009-12-27

A można bez gotowania?

bunia

bunia 2009-12-27

Jeśli gruszka jest bardzo miękka to tak - ale twardą raczej trzeba podgotować .

dodaj komentarz

kolejne >