Papryki faszerowane mięsem na zimno:

Papryki faszerowane mięsem na zimno:

Bardzo dekoracyjna przekąska .

Czas : 1 godzina

Składniki :

4 duże papryki ( takich na ok. 10 cm wysokości i takim samym przekroju )
2 średniej wielkości cebule
40 dag piersi z kurczaka
1/4 szklanki kuskusu
1/3 szklanki wrzącej wody
3 łyżki pokrojonego koperku
1 łyżka masła
1 jajko
1/3 płaskiej łyżeczki soli
1/3 płaskiej łyżeczki pieprzu mielonego

Mięso zmielić . Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Kuskus zalać w miseczce wodą . Wymieszać mięso , cebulę , kuskus, jajko, koper, sól, pieprz- wyrabiając dokładnie.
Papryki nadziać farszem . Ułożyć w wysokim pojemniku parowaru .Ustawić go jako drugi od dołu. Nastawić parowar na 30 minut i tyle gotować papryki .Wyjąć papryki na talerz i wystudzić . Ostrym nożem pokroić w plastry ( każdą na 4 ) .Ułożyć na półmisku.
Podawać z ketchupem , majonezem, sosem tatarskim .


Ładnie wygląda jeśli użyje się różnokolorowych papryk ( np. żółte i czerwone, lub zielone )

dodane na fotoforum:

nefrete

nefrete 2009-12-30

Pyszności. Wygląda świetnie a smakuje pewnie nieziemsko:). Miłego dnia.

kotyyy

kotyyy 2009-12-30

wspaniały pomysł na zdjęcie
Śliczne

________33333333333333333333333
________333________________333
__N_______333___2_0_1_0___333
____O______333___________333
______W_____333_________333
________Y_____333______333
________________333__333
_____R____________3333
_______O___________33
_________K_________33
___________________33
__2_0_1_0__________33
___________________33
___________________33
_____________33333333333333

passat

passat 2009-12-30

Bunia, królujesz na fotoforach dziś hehehe)))

lenka42

lenka42 2009-12-30

dzięki Buniu wykorzyatam

kopytka

kopytka 2009-12-30

no no - to wygląda bardzo apetycznie- i zaleta że można jeść na zimno...

kopytka

kopytka 2009-12-30

Wanny szampana, seksu do rana
Niech ciało swawoli, głowa nie boli
Niech pamięć nie zawodzi, alkohol nie szkodzi
Spełniają sie marzenia, gdy rok cyfrę zmienia

rozanka

rozanka 2009-12-30

Pysznie wyglada:)
pozdrawiam w przedostatni dzień roku:)

jania81

jania81 2009-12-30

♥╣▒▒╠♥ღ♥ღ♥╣▒▒╠♥ღ♥ღ♥╣▒▒╠♥
*•.¸_¸.•*ღ♥ღ*•.¸_¸.•*ღ♥ღ*•.¸_¸.•*
✬⋰
(.•´`*.✬⋰
*.*✬⋰´¨)
.•´,•*´¨)¸.•*¨)✬⋰
¸.•´¸✬⋰.•*´¨)✬⋰
(¸✬⋰.•´ (¸.•` * ¸.✬⋰•´¸.•*´¨)✬⋰
......~~~~~/.....~~~~~/
.......~~~~/.......~~~~/
........~~~/.........~~~/
.........~~/...........~~/
..........~/.............~/
...........||...............||
...........||...............||
...........||...............||
......./****........../ ****.
✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰✬⋰
Kiedy Nowy Rok nadchodzi kieliszeczek nie zaszkodzi, kufel piwa to za mało, litr szampana by się zdało. Trzeba opić wszystkie troski by następny ROK był BOSKI!
Stary Roku z żalem Cię żegnamy ale z radością Nowy Rok 2010 witamy.
*•.¸_¸.•*ღ♥ღ*•.¸_¸.•*ღ♥ღ*•.¸_¸.•*

lulka1

lulka1 2009-12-30

Życzę Ci zabawy do białego rana,
najlepszych piosenek,
pysznego szampana...
Choć nie będę z Tobą w "Noworoczną Noc"
pamiętaj proszę o mnie,
przez następny rok !!!


°o o°
__o°__
|HappY|
| New |
\Year/
\__/
__||__ Szampańskiej zabawy życzy Lulka1

kiki139

kiki139 2009-12-30

A jak nie mam takiego garnka to co wtedy?

bunia

bunia 2009-12-30

kiki139- są wkładki do gotowania na parze nakładane na zwykłe garnki lub tzw garnki sito .Raczej powinno być gotowane na parze .Można ostatecznie owinąć garnek gazą ( tak jak do gotowania kluch drożdżowych ) - przykrywać metalową miską i tak gotować .

kirena

kirena 2010-01-09

Witaj Buniu! dawno u Ciebie nie byłam...:) ale te papryczki jakoś wpadły mi w oko ,wypróbuję je..Nie wątpię,że są smaczne...

dodaj komentarz

kolejne >