Nic nowego – pewnie wszyscy znają i robią – to jest moja wersja .
Czas : 15 minut
Składniki :
3 jajka na twardo
3 łyżki pokrojonego koperku
2 łyżki majonezu ( gęsty- dekoracyjny )
2 łyżki masła
sól
pieprz biały mielony
Ugotować jajka na twardo , ostudzić i obrać . Utrzeć w malakserze ( lub blenderem lub po prostu rozetrzeć widelcem ) z koprem , masłem i majonezem na puszystą masę . Doprawić solą i pieprzem .
Dodaję masło bo nie trzeba już potem smarować chleba .
Najlepiej smakuje z pumperniklem lub razowcem – ale można również podawać do innego pieczywa czy krakersów .
dodane na fotoforum:
nestka 2010-01-29
podobną robię ale dodaję jeszcze odrobinę chrzanu tartego i musztardy:) pozdrawiam
janka69 2010-01-29
***Witam z ranka milutko...gorące pozdrowionka przesyłam :):) wspaniałego dnia życzę...)))***
reni50 2010-01-29
bardzo lubię pastę jajeczną...
yvonne7 2010-01-29
ja dodaję zamiast masła odrobinę musztardy - chleba już i tak nie smaruję, ze względu na majonez.
Pyszności :)
rudy13 2010-01-29
w mojej wersji jest ogóreczek kiszony i bez masełka.... a zamiast koperku jest szczypiorek....
pozdróweńka... :))
dorkaw 2010-03-02
ja do jajek sera żółtego dodaje startego na tarce z dużymi oczkami,oczywiście czosnku przeciśniętego i majonez rozmieszany z jogurtem naturalnym,no i sól i pieprz ,pycha do wszystkiego:)