Bardzo lubię ryby pod każda postacią .To taka moja wersja ogólnie znanych kotletów rybnych.
Czas : 1 godzina
Składniki :
1 średniej wielkości filet z pangi ( lub innej białej ryby )
15 dag surowego boczku
1 cebula
10 dag pieczarek
bułka tarta
sól
pieprz mielony
1 jajko
olej
1 łyżka masła
Zmiksować boczek i filety w malakserze robota kuchennego ( lub zmielić maszynką do mięsa – ryba musi być po rozmrożeniu odciśnięta z wody ). Cebulę i pieczarki drobno pokroić i usmażyć na2 łyżkach oleju na rumiano . Przestudzone dodać do masy rybnej . Wymieszać masę z ryby i boczku, jajko, pieczarki . Dosypać trochę bułki tartej ( ok. 4 łyżek ) tak by dało się formować kotlety . Doprawić solą i pieprzem .
Uformować kotlety, panierować w bułce tartej – lekko spłaszczyć .
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na gorącym kotlety na rumiano z obu stron . Zmniejszyć gaz i dosmażyć kotlety . W ostatnim momencie smażenia dodać masło.
A podałam z ziemniaczkami puree i ,,Kapustą obgotowaną z kminkiem "
https://www.garnek.pl/bunia/2841248/ziemniaki-puree
https://www.garnek.pl/bunia/2944497/kapusta-kiszona-obgotowana-z
dodane na fotoforum:
bunia 2010-01-29
nisia1- to kiszona kapusta obgotowana doprawiona kminkiem - wstawiłam link do przepisu na tą kapustkę pod przepisem na kotlety .
irena56 2010-01-30
____¤ۣۜ๘¤ّۣۜ______¤ۣۜ๘¤ّۣۜ
¤ۣۜ๘¤ّۣۜ¯¯¯¯¯
````````MIŁEJ SOBOTY ŻYCZĘ
POZDRAWIAM :))
_( ____¤ۣۜ๘¤ّۣۜ_____
ala25ma 2010-01-30
...SMACZNEGO !!!!
....Pozdrawiam cieplutko i serdecznie życząc miłego Weekendu.:::)))))
....."CIESZ SIĘ TYM CO DZIŚ PRZYNIESIE DZIEŃ, ALE JUTRO BĘDZIE JESZCZE LEPSZE "...