buritos z czarną fasolką, kukurydzą, pomidorami, ostrą papryczką ( może być nawet w formie proszku czy sosu tabasko, sriracha czy innego pieprzowego) i odrobiną żółtego sera. wszystko to ( minus ser) poddusic na wolnym ogniu ( jakis kwadrans), placuszki tortilla podgrzać albo parę sekund w nagrzanym oleju na patelni, albo w mikrofalówce albo jeśli masz kamionkowe naczynie z pokrywką- w piekarniku. Wyłóż fasolkowe nadzienie na tortillę, posyp serem i zwiń jak naleśnik.
Słowo o sosach pieprzowych
* kupuj raczej mniejsze butelki, chyba, że prowadzisz restaurację;)
* po otwarciu sosu takiego jak sriracha czy tabasco- nie wsadzaj buteleczki do lodówki! przechowywanie w chłodzie powoduje, że ostry smak ( a w końcu o to tu chodzi) ulega gwałtownemu złagodzeniu.
* spórz na datę ważności bez pardonu wyrzuć coś, co jest przeterminowane. ( widzisz teraz dlaczego lepiej kupić mniejszą buteleczkę?)
madziak 2016-01-22
Tortilla bezmięsna, ale obok na talerzu to chyba *cycek* leży.... zgadłam? A jak to zrobiłaś, że on taki zakręcony?
Uwagi wezmę sobie do serca :)
adam24l 2016-01-24
Smacznego
Miłej niedzieli.Zapraszam do głosowania na top10 i Propozycje.Zapraszam do komentowania moich zdjęć z całego tygodnia.