ciasto przekładane,,,

ciasto przekładane,,,

Foremka 24x24
Biszkopt;
5 jajek,3/4 szkl cukru,3/4 szkl mąki,1/3 szkl kakao
białka ubić dodając po łyżeczce cukru,następnie dodać żółtka dalej ubijając.Wymieszać mąkę z kakaem i dodać do masy delikatnie mieszając.
Piec 30-35 min w tem 170 st (sprawdzać patyczkiem)
Ciasto wystudzić przekroić na 2 części.


Dżem z czarnej porzeczki (pół słoiczka)
2 śmietany po 300 mil
1 galaretka
1 śmietan fix
potarta czekolada
Na pierwszą część wyłożyć dżem porzeczkowy na to ubitą śmietanę 30 %(300 mil) wymieszaną z 1 szkl tężejącej galaretki.
Na to nałożyć drugą część biszkoptu wyłożyć ubitą śmietanę z fixem i posypać startą czekoladą.

dodane na fotoforum: