rulon ciasta francuskiego
100 g sera gorgonzola lub roquefort
2 łyżeczki jogurtu naturalnego
65g siekanych orzechów
1 jajko
Ciasto rozwinąć i pokroić na trójkąty. Przygotować farsz, rozgniatając gorgonzolę z jogurtem. Dodać orzechy. Układać po łyżeczce farszu na każdym trójkącie, zawinąć i dobrze zamknąć. Posmarować wierzch każdego croissanta roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku w temperaturze 180stp. około 10-15 min.
dodane na fotoforum:
bronia 2011-10-18
To coś dla mnie.:)Jestem fanką ciasta francuskiego.:)Uwielbiam.:)
lila08 2011-10-18
to coś dla mnie ...francuskie i jeszcze z orzechami...przepadam :)))
miłego wieczoru;)))
beata3 2011-10-18
¤*¨¨*¤.¸¤*
Czasem wcale nie potrzeba
słów wspaniałych, dumnych,
wzniosłych...
czasem lepiej jest do siebie
mówić stylem jak najprostszym.
A więc powiem prosto z mostu
- bo wiem, że zrozumiesz przecież,
ja dziękuję Ci naprawdę
za to, że PO PROSTU JESTEŚ !!
antka 2011-10-18
Za takie przyszności sie nie brałam jeszcze ale zaczne się szkolić:)bo noga ze mnie jeśli chodzi o "francuza"kulinarnego oczywiście.
piwolub 2011-10-18
Boże....żeby coś takiego kupić i zaserwować do piwa !!
pozd
ewci1 2011-10-20
Ciasto francuskie ,bardzo dobrze komponuje sie z roznymi serami i do tego orzechy to napewno pyszna kompozycja:))
juz mam na te rogaliki apetyt:))
pozdrawiam Ciebie poznym wieczorkiem:))
bonga 2011-11-01
moja mama się pyta, czy znasz jakiś ser dostępny na polskim rynku, który też by tu "zadziałał"?