2X BISZKOPT Z 6 JAJ,UBIC BIAŁKA NA SZTYWNO DODAC PO SZKLANCE CUKRU,CUKIER WANILIOWY,ZÓŁTKA,1,5SZKL.MĄKI,ŁYŻECZKE PROSZKU DO PIECZENIA,,,TAKA SAMA ILOSC DO DRUGIEGO BISZKPTU MOZNA DODAC KAKAO PIEC W TEMP.180 30 MINUT.
MASA;
0,5 LITRA MLEKA I SZKLANKĄ KASZY MANNY BŁYSKAWICZNEJ I 0,5 SZKL CUKRU UGOTOWAĆ GĘSTY BUDYŃ OSTUDZIC.1 KOSTKE MARGARYNY KASI.
PO WYSTYGNIECIU MIKSOWAC PO ŁYŻCE BUDYNIU I ŁYŻKĘ MARGARYNY I TAK NA PRZEMIAN AZ POWSTANIE MASA PO WYSTYGNIECIU BISZKOPTU PRZEŁOŻYC MASĄ.
NA BISZKOPT NAŁOZYC TRUSKAWKI WCZESNIEJ POSYPANE CUKREM,I ZALAĆ GALARETKĄ TROSZECZKE JUZ STĘŻAŁĄ ,,,DOWOLNY SMAK,,,,WSTAWIC DO LODÓWKI ŻEBY GALARETKA DOBRZE SIE ZASTYGŁA
SMACZNEGO;