CIASTO KAKAOWE Z KREMEM KOKOSOWYM:
CIASTO:
6-7 JAJ
3 SZKL.MĄKI
1 SZKL.OLEJU
1-1/2 SZKL.CUKRU
2 ŁYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
1 ŁYŻKA OCTU
AROMAT
SPOSÓB NA CIASTO:
JAJA CALE UBIC Z CUKREM NA PULCHNA MASE
DODAC MAKE Z PROSZKIEM DO PIECZENIA
DODAC OLEJ
2 ŁYŻKI KAKAO
I NA KONIEC OCET
PIEC W TEM.180 STOP. OKOLO 35-40 MIN.
KREM:}
1 LITR MLEKA,2 BUDYNIE WANILIOWE LUB SMIETANKOWE,3 ŁYZKI CUKRU,1 ŁYZKA MAKI ZWYKLEJ.......1 SZKL.WIÓRKI KOKOSOWE.
SPOSÓB:
Z JEDNEGO LITRA MLEKA ODLAC SZKLANKE MLEKA,RESZTE ZAGOTOWAC
W ODLANYM MLEKU ROZROBIC BUDYN+MĄKE+CUKIER
JAK ZACZNIE SIE GOTOWAC MLEKO....ZDJAC Z OGNIA I WLAC BUDYNIE...CHWILKE ZAGOTOWAC I POZOSTAWIC DO WYSTYGNIECIA
ZIMNY BUDYN MIKSOWAC PO TROCHE Z MASLEM LUB MARGARYNA KASIA
NA KONIEC DODAC OKOLO 1 SZKLANKI WIÓRKI KOKOSOWE
BISZKOPT PRZEKROIC NA PÓŁ I NAKLADAC GOTOWA MASE DO ŚRODKA I TROCHE NAWIERZCH.
smacznego!!!!!