TROSZKE INNE ,TE SA Z MAKI RAZOWEJ I GRYCZANEJ
Podaje przepis:
1 szkl maki gryczanej,1,5 szkl maki razowej
1 lyzka masla ,5 zoltek ,2 lyzki cukru stevia
2 kubeczéki naturalnego jogurtu po 120g,(male )Wyrobic szybko jak bedzie sie ciasto kleilo to podsypac maki ,zrobic kulke i na 30 min do lodowki .Pieklam po 15 min w 190°C.
Zrobilam z budyniem i troche z chudym bialym twarogiem ,a do twarogu dodalam tylko troszke stevii.Te z twarogiem Mi bardziej smakowaly.
dodane na fotoforum:
lenka42 2013-08-25
Ależ Ty Izo kochasz kuchnię
mogła byś otworzyć kawiarnię-gratuluję
stachs7 2013-08-25
Akurat piję kawę....
anetka 2013-08-25
oj tak mysle ale jak bym mogla to i takie bym zjadla a ja teraz zageszczam mieso robiac sos z maki pszennej razowej lub z platkow owsianych rozdrobnionych juz zawsze to nie woda Mniam :D i jakos mi nie podnosi cukru twu twu
pola6 2013-08-25
Do tej pory nie stosowałam mąki razowej , ani gryczanej. Muszę spróbować.
Życzę miłego niedzielnego popołudnia.
rosa99 2013-08-29
No proszę ! coś nowego i już mamy co podziwiac i wirtualnie rozkoszowac sie smakiem